Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 05.18.2024, 10:36 PM

Орининський           ліцей

Меню сайту
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання погода в украине
Головна » 2018 » Май » 2 » Єднання заради миру
1:05 PM
Єднання заради миру

  У неділю, 8 квітня християни всього світу відзначили світле Христове Воскресіння – свято, яке об’єднує усіх від Заходу до Сходу, утверджує віру, надію, любов у серці кожного.

   Жителям с.Оринин, зокрема Орининській ЗОШ І-ІІІ ступенів,  випала велика честь приймати учнів із маленького і затишного міста Волноваха Донецької області, де майже всі знають одне одного, де радість та журба розносяться за лічені години. Учні радо вітали гостей у стінах навчального закладу: організували екскурсію по школі, зустріч-спілкування «Україна – єдина держава» за участю дирекції школи, учителів та сільського голови Мокрицького В.В.

  7 квітня, у день Благовіщення, для гостей було організовано екскурсію до смт.Скала-Подільська Тернопільської області у туристичний комплекс «Тридесяте царство» та проведено майстер-клас із писанкарства. Майстриня розповіла про види, техніку, символи розпису на теренах України. Учні мали змогу попрацювати справжніми писачками та воском, отримали не тільки нові знання, а й відчули світле єднання, радість, тепло, віру, добро у серцях напередодні Пасхи, а теплі писанкові барви надихнули усіх на добрі справи.

  Цього ж дня учні Орининської ЗОШ І-ІІІ ст. разом із гостями мандрували кам’янецькими стежками, відчули старовинний дух древнього міста, захопились вдалим поєднанням потужних оборонних мурів Старого замку та високими стрімкими скелями каньйону річки Смотрич. Неабиякий інтерес викликав і унікальний Замковий міст, що сполучає Старе місто із Замковим комплексом.  Старшокласники віддали данину пам’яті 13 загиблим воїнам-афганцям. Приємні відчуття викликала зона відпочинку «Лебедине озеро», сквер «Водойма», боулінг клуб «Галактика». Організована екскурсія містом Кам’янець-Подільський створила неповторне відчуття подорожі в часі.

  Разом з жителями села гості взяли участь у святковій Великодній літургії. Близько опівночі з дзвіниці, немов з небес, залунали радісні пасхальні звуки дзвонів – урочистий благовіст сповістив, що настає велика хвилина – Світлоносне свято Воскресіння Христового. За традицією українців, яка не змінюється з часом,  настоятелем церкви Олександра Невського отцем Іоаном було освячено великодні кошики, здійснено молитву до Всевишнього з вірою у краще майбутнє для близьких, рідних, знайомих та всієї України.

  8 квітня, у День Великодня, з метою вивчення звичаїв, традицій, учні були на  гостині у родинах Баліцької Л.А., Ковальчуків-Живєцьких, Ковальчук А.А., обмінялись великодніми писанками, враженнями. Християнські цінності – любов до ближнього, милосердя, щирість надихнули колективи Орининської, Приворотської, Чорнокозинецької загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів, Підпилип’янської, Шустовецької ЗОШ І-ІІ ступенів, Орининської загальноосвітньої школи –інтернат І-ІІІ ступенів та жителів села Оринин С.Данилюк, В.Лазара, Л.Матвіцьку, О.Михайловського, В.Мокрицького, Г.Рарицьку, Д.Холошенка зробити великодні подарунки гостям нашого краю. А також було організовано екскурсію визначними місцями села Оринин. Учні відвідали школу-інтернат, віддали данину пам’яті  орининцям, які загинули в роки Другої світової війни, пам’яті жертвам голодомору 1932-1933 рр., поклонились статуї Матері Божої, яка встановлена на знак 4-ї хвилі еміграції жителів села. Весело провели час з учнями школи у сільському парку, комплексі відпочинку «Перевесло», диско-клубі «Вікторія», обмінялися побажаннями, адресуючи одне одному доброго здоровя, миру, щастя, оптимізму на шляху подолання викликів сьогодення.

   Єдність, заснована на віковічних християнських цінностях, і надалі згуртовуватиме усіх на рідній батьківській землі.

         

Переглядів: 91 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Май 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Сайт Міністерства освіти і науки молоді і спорту України Освіта в Україні та за кордоном --> Цена orunin.ucoz.net измерьте скорость интернета

Copyright MyCorp © 2024
uCoz
Де нас можна знайти?

Хмельницька область
Кам'янець-Подільський район
с.Оринин, вул.Шевченка, 130
тел. 0384997148

счетчик посещений