Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВоскресенье, 05.19.2024, 1:49 AM

Орининський           ліцей

Меню сайту
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання погода в украине
Головна » 2018 » Март » 14 » Районний семінар вчителів історії
7:41 PM
Районний семінар вчителів історії

  13 березня на базі школи проведено районний семінар вчителів історії.
Тема семінару «Використання краєзнавчого матеріалу в позакласній роботі з історії як засіб формування пізнавальної активності учнів».
Методист районного методичного кабінету Дідик Юлія В’ячеславівна повідомила мету та завдання семінару, одним з яких є підвищити рівень методичної грамотності вчителів історії з питань використання краєзнавчого матеріалу на уроках та в позаурочній діяльності, та обґрунтувала актуальність визначеної теми.
Історичне краєзнавство відіграє важливу роль в реалізації принципів навчання й виховання на місцевому матеріалі. Без глибоких знань історії рідного краю неможливо формувати такі людські почуття, як любов до рідної землі, мови, до звичаїв та традицій, національної гордості та патріотизму. Краєзнавча робота водночас має дослідницький і прикладний, суспільно корисний та освітньо-виховний характери. Краєзнавство багатогранне за своїм змістом, оскільки в ньому поєднуються історія, географія, природа, етнографія, фольклор та ін.
Позакласне заняття з історії «Від гетьмана Скоропадського до сучасності» (100 років євроінтеграції) провели вчителі Підгірний В.М., Галущинський І.В. У ході заняття педагоги організували учнів на самостійний пошук краєзнавчих знань, заохочуючи застосування ними цих знань під час вивчення курсу вітчизняної історії. Голова Кам’янець-Подільської «Просвіти» В’ячеслав Полятинчук презентував учням (та присутнім на занятті педагогам району) світлини зустрічі в Кам’янці-Подільському доньки гетьмана Олени Отт-Скоропадської та познайомив з текстом інтерв’ю з гетьманівною (1993р.)
Учасники семінару відвідали виховний захід «Роль жінки в історії та літературі України» (вчитель Підгірний В.М.). До проведення виховного заходу долучились випускник школи, доктор філологічних наук, завідувач кафедри КПНУ ім. І.Огієнка Рарицький О.А.; кандидат філологічних наук, завідувач навчально-науковою лабораторією етнології КПНУ ім.І.Огієнка Щегельський В.В. Запрошені гості у своїх повідомленнях акцентували увагу присутніх на висвітленні життєвого шляху жінок рідного краю, які своєю працею, своєю мудрістю, своєю закоханістю у рідний край, своїх дітей, у милозвучну українську пісню зберігають і примножують славні традиції України.
Після виховного заходу вчителі історії взяли участь у роботі круглого столу, на якому було обговорено тему та завдання семінару. Педагоги відзначили, що позакласні заняття та виховні заходи з використанням краєзнавчого матеріалу дуже важливі при встановленні зв’язку історичного минулого з сучасністю, у процесі пізнання проблем суспільних відносин, у розкритті понять про народ, про спосіб життя, у вивченні науки, техніки, економіки, культури. Краєзнавчий матеріал створює сприятливі умови для застосування у навчальній роботі різноманітних елементів пошуку й дослідження, широкого використання місцевих джерел, є дієвим засобом формування пізнавальної активності учнів.

       

Переглядів: 99 | Додав: pidhirnyi55 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Март 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Сайт Міністерства освіти і науки молоді і спорту України Освіта в Україні та за кордоном --> Цена orunin.ucoz.net измерьте скорость интернета

Copyright MyCorp © 2024
uCoz
Де нас можна знайти?

Хмельницька область
Кам'янець-Подільський район
с.Оринин, вул.Шевченка, 130
тел. 0384997148

счетчик посещений